Hoe chocolade mijn ogen opende

 

chocolade structuur planning

Eind 2019 – Een netwerkevent in het teken van chocolade. Op mijn lijf geschreven dus … Als echte chocoladeliefhebber schreef ik me direct in. Ik ben geen fan van grote evenementen, maar de cacaoboon trok me over de streep. Chocolade – en natuurlijk ook ondernemers 😊 – here I come.

Met een klein hartje belandde ik aan dezelfde tafel als Nadine. We hadden een aangename babbel. Toch liet ik me afleiden door de vele dispensers met chocoladedruppels. Wit, lichtbruin, donkerbruin en iets ertussenin. Al snel zag ik dat Nadine daar minder last van had. Zij had de discipline die mij totaal ontbrak.

Toen ik haar erover aansprak, gingen mijn ogen open. “Discipline is een van mijn sterke kanten. Het zal je dus niet verbazen dat ik andere ondernemers help met de structuur en planning in hun bedrijf. Ik spoor hen aan om actie te ondernemen, vast te houden aan hun planning en intenties te realiseren.”

O, daarbij kan je je laten begeleiden? We waren duidelijk nog niet uitgepraat. Ondertussen had ik de chocoladedruppels nog steeds in mijn vizier.

Lang verhaal kort …

Na Nadines betoog over de kracht van een goede planning begon ik het verhaal over mijn eigen passie. Taal. Nadines ogen fonkelden toen ze hoorde dat ik overtuigende teksten schrijf om de boodschap van bedrijven te versterken. “Jij kan me helpen …”

Het gevoel was wederzijds.

Ondertussen helpt Nadine mij met mijn planning en optimaliseer ik haar teksten. Vanaf de eerste dag voelde ik me opgelucht. Structuur doet me buiten alle verwachtingen goed. Er is ruimte voor mijn eigen behoeften en zó strak is die planning helemaal niet. Want zeg nu zelf: waarom kies je voor een leven als ondernemer? Voor de vrijheid. Telkens als structuur, planning en volgen in één zin stonden, voelde ik weerstand. Dankzij Nadine niet meer.

Ondertussen hebben we een mooie band opgebouwd. Nu en dan videobellen we en als het past in onze planning – ahum – gaan we samen wandelen. Persoonlijke dilemma’s, professionele vragen, leuke anekdotes. Alles kan. Zo ervaar ik hoe ondernemers elkaar professioneel en persoonlijk versterken.

Want als ondernemer ben je niet alleen. Ondernemen doe je samen.

Vond jij het stuk ook zo heerlijk en wil je kennismaken met Veerle? Breng dan een bezoek aan haar website: www.tekstappeal.com.