Een foto weerspiegelt waar je passie ligt

rust NDG timemanagement

 

Nadine en ik leerden elkaar kennen op een event van Authentieke Ondernemers, een netwerkorganisatie voor wie op zoek is naar authentieke verbinding. Ik voelde me direct op mijn gemak bij Nadine. Ze kan namelijk goed luisteren en straalt professionaliteit uit.

Aangezien ik naast mijn gezin altijd met verschillende projecten tegelijkertijd bezig ben, volgde ik het traject ‘structuur en planning’. Met RAY Fotografie leg ik ondernemers vast op de gevoelige plaat. Als lesgever fotografie aan het cvo Miras Brugge en Oostkamp geef ik mijn kennis graag door aan volwassen fotografiestudenten. Samen met Marlies Boutens ben ik ook bezielster van Koester je verhaal, waarmee we mensen inspireren om aan de slag te gaan met hun dierbare spullen. Nadine hielp met duidelijke inzichten en tools om mijn agenda optimaal te beheren.

Zo leerde ze me bijvoorbeeld om rustmomenten op voorhand in te plannen. Voor ik Nadine kende, deed ik dat niet. Ik werkte aan een stuk door en vergat te pauzeren. Nadine neemt de tijd om door al je taken te spitten en deelt ze op in grote blokken. Elk blok krijgt een plaats. Komen er extra taken en opdrachten binnen? Dan verplaats je ze naar de volgende week. Je pauze is daarbij heilig. Wat een eyeopener!

En zo gebeurde het dat ik later een tijdsblok mocht voorzien voor Nadine. Een RAY-ondernemersshoot (www.ray.camera) met foto’s voor haar website en socials zag ze namelijk volledig zitten.

Voor mij als fotograaf is het gesprek met de ondernemer een essentieel aspect van de fotoshoot. Samen overleggen we wat je je klanten wil vertellen. Zo weerspiegelen de foto’s zonder woorden waar je passie ligt en wat je met je klanten wil bereiken. Mijn getraind oog let erop dat de kleuren passen bij je huisstijl.

Bij Nadines fotoshoot lag de focus op het resultaat van haar werk, namelijk rust. Voor de website en sociale media maakten we een portretreeks, actiebeelden en detailfoto’s van de tools en tips waarmee Nadine werkt. Tijdens een shoot creëer ik een ontspannen sfeer, zodat je je goed voelt voor mijn lens. Achter de schermen mag ook zeker eens gelachen worden.

Ik hou ontzettend van spontane foto’s met een verrassend stralende lach, een mooie lichtstraal of een onverwacht element. De foto’s op Nadines website maken me nog altijd blij. De beelden, kleuren en vormgeving kloppen zo mooi. De foto’s laten Nadine zien zoals ze is: een stijlvolle, straffe madam met een ijzersterk inzicht in timemanagement.

straffe madam