Q-pilot geeft je positieve sales vibes (door Eveline Van Quekelberghe van Q-pilot)

Geschreven op 08/11/2022

Eveline van Q-pilot noemt zichzelf de copiloot van ondernemers in een commerciële groeifase. In deze gastblog lees je hoe ze haar zaak uitbouwde en wat ze betekent voor zaakvoerders.

Lees meer

Een foto weerspiegelt waar je passie ligt (door Daphne Titeca van RAY Fotografie)

Geschreven op 04/10/2022

Een foto zegt zoveel meer dan woorden. Mensen doen zaken met mensen. Een foto toont wie je bent en waar je voor staat. Dat heeft Daphne Titeca van RAY Fotografie goed begrepen. Lees hier het verhaal achter deze foto.

Lees meer

Hoe een adviseur timemanagement en een opruimcoach elkaar aanvullen (door Marlies Boutens)

Geschreven op 13/09/2022

Je leven beter organiseren, brengt rust. Professioneel, maar ook privé. Met een beter timemanagement leg je de focus op efficiënter werken. Een opruimcoach helpt je om orde te brengen in je huishouden. Heb je al grip op je professionele leven, maar schiet het huishouden erbij in? In deze gastblog vertelt opruimcoach Marlies hoe je ook…

Lees meer

Tijdsefficiënt inzetten op personal branding (door Phebe D’hondt)

Geschreven op 06/06/2022

Als ondernemer besteed je beter de nodige tijd en aandacht aan je personal branding. Daarom laat ik graag Phebe D’hondt aan het woord. Phebe is gepassioneerd personal branding mentor voor ondernemers. In deze gastblog licht ze toe wat personal branding inhoudt en hoe je optimaal tijd vrijmaakt om je personal branding te verzorgen.

Lees meer

Welke omzet moet ik realiseren om rond te komen? (door Veerle Degrieck van Praktijk Practique)

Geschreven op 03/05/2022

Het is van groot belang om te weten hoeveel uren je moet factureren en dus inplannen om rond te komen. Dat is voor heel wat ondernemers een grote uitdaging. Dat brengt me bij Veerle Degrieck van Praktijk Practique. Veerle helpt ondernemers om te bepalen hoeveel omzet ze nodig hebben om rond te komen. Benieuwd?

Lees meer

Het begon met een netwerkevent (door Barbara De Busschere van Go4freelance)

Geschreven op 01/02/2022

Als ondernemer loop je wel eens vast. Je geraakt opgeslorpt door de dagelijkse gang van zaken. Dat is het ideale moment om stil te staan bij je ondernemerschap. Op zo’n moment is het fijn als iemand je helpt om de dingen terug in het juiste perspectief te zien. Barbara De Busschere klopte bij me aan…

Lees meer

Van brainstorm tot website-sidekick (door Saar Jacobs van Sarpa)

Geschreven op 02/11/2021

In de nieuwe gastblog laat ik graag Saar Jacobs van Sarpa aan het woord. We leerden elkaar kennen in de natuur en Saar heeft intussen een boeiend traject over structuur en planning achter de rug. Ben je benieuwd naar ons verhaal en hoe Saar met Sarpa je website een sidekick geeft?

Lees meer

Wandelen is gezond (door Lenie Verhelst)

Geschreven op 07/09/2021

Net als Lenie Verhelst wandel ik ontzettend graag. In deze gastblog lees je hoe die gemeenschappelijke hobby ons als ondernemers bij elkaar bracht.

Lees meer

Van overtuigende pitch naar geslaagde samenwerking (door Leen Cristofoli van Grafica)

Geschreven op 06/07/2021

Hoe een visitekaartje leidde tot meer structuur en planning … In deze gastblog lees je hoe Leen en ik ontdekten dat we op dezelfde golflengte zitten. Benieuwd naar meer over Grafica? Grasduin dan even op de website: www.grafica-buro.be.

Lees meer

Hoe chocolade mijn ogen opende (door Veerle Van Caneghem van Tekstappeal)

Geschreven op 01/06/2021

Wat heeft chocolade in hemelsnaam te maken met structuur en planning? Je ontdekt het in dit blogartikel. Nestel je op een gezellige plek, neem een stukje van je favoriete chocolade en geniet van deze gastblog.

Lees meer

Drie voordelen van een checklijst

Geschreven op 06/04/2021

Op professioneel gebied verlopen heel wat dingen automatisch. Zonder veel denkwerk voer je de routinematige handelingen stap voor stap uit tot je het geheel hebt afgewerkt. Maar wat gebeurt er als je automatische piloot uit concentratie geraakt door bijvoorbeeld een onverwacht telefoongesprek? In dit artikel zet ik drie voordelen van een checklijst op een rij.

Lees meer

De kracht van uitbesteden

Geschreven op 02/03/2021

Tijdens mijn timemanagement-trajecten komen ondernemers vaak tot confronterende vaststellingen. Eens we hun agenda beginnen te optimaliseren, blijkt dat ze behoorlijk veel bordjes draaiende houden. Probeer jij ook veel bordjes draaiende te houden? Lees dan zeker verder.

Lees meer

Help! Ik word geleefd door mijn mailbox …

Geschreven op 02/02/2021

Help! Ik word geleefd door mijn mailbox … Het zweet breekt je elke ochtend uit bij de gedachte aan je mailbox. Je wordt nerveus van de vele ongelezen berichten. De chaos in je mailbox ondermijnt je focus. Ontdek hoe je je mailbox de mond snoert en je er een efficiënt werkinstrument van maakt.

Lees meer

gratis-tips-efficiënter-en-productiever-te-werken

Geschreven op 05/01/2021

gratis-tips-efficiënter-en-productiever-te-werken

Lees meer

Uitstelgedrag

Geschreven op 01/12/2020

Ben jij ’s ochtends ook overweldigd door alles wat je die dag wil doen? Blokkeer jij als je bedenkt wat je allemaal moet realiseren? Lees verder om te zien waar je uitstelgedrag vandaan komt en wat je eraan kan doen.

Lees meer

Hoe jongleer je als professional met meerdere jobs?

Geschreven op 27/10/2020

Hoe combineer je met succes twee verschillende jobs? In dit artikel geef ik je drie tips om je timemanagement optimaal in te richten.

Lees meer

5 voordelen van een goede planning

Geschreven op 29/09/2020

In de huidige wereld lijkt het alsof iedereen constant onder tijdsdruk staat. Het lijkt wel alsof elke minuut sneller wegtikt dan we kunnen bijhouden. Elk uur vliegt voorbij voordat we het weten. Elke dag eindigt met een lijst van taken die we nog niet hebben kunnen afvinken. Veel mensen nemen niet de tijd om een…

Lees meer

Challenge: een opgeruimd bureau

Geschreven op 25/08/2020

Productief werken? Dat doe je aan een ordelijk bureau. Ik daag jou uit …

Lees meer