Q-pilot geeft je positieve sales vibes

 

q-pilot

 

Met Q-pilot ben ik de sales-copiloot van solo-ondernemers en kleine kmo’s.

Het is de bedoeling dat elk product op de markt zijn afnemers vindt. Toch krijgt het woord ‘sales’ vaak een negatieve connotatie. Het is mijn missie om dat idee te doorbreken en ondernemers te leren verkopen op een leuke manier die nog opbrengt ook.

Heb je er even genoeg van om de salesdruk helemaal alleen te dragen? Draai je rondjes in je hoofd en overleg je graag met iemand anders in plaats van jezelf? Heb je nood aan een concreet salesplan om uit een turbulente periode te geraken? Als copiloot wijs ik je de weg. Van nieuwe klanten vinden tot betere klanten maken. Van connecties leggen tot concrete hulp bij je sales-administratie en to-do’s. Met hernieuwde goesting en energie vliegen we er samen in.

In een eerste fase lichten we je huidige aanpak door en bekijken we je doelstellingen. Daarna maken we een plan van aanpak om je groei te realiseren. Je bent vrij om het plan op eigen houtje uit te werken of verder een beroep te doen op mijn hulp. In een halve dag leer je hoe je salesmails opstelt, telefonisch prospecteert, meer uit LinkedIn haalt of je beursdeelname voorbereidt.

Je kiest uit een flexibel aanbod. You pick & choose.

Als creatieve generalist hou ik van variatie en vind ik het leuk om veel bordjes in de lucht te houden. Een dag telt maar 24 uren en tijd is schaars. Naast Q-pilot ben ik verantwoordelijk voor de backoffice van mijn mans zaak en run ik het huishouden. Toen Q-pilot groeide, propte ik mijn agenda vol en verloor ik het overzicht, waardoor de fun in mijn zaak omsloeg naar diepe frustratie.

Een goede klant pikte mijn frustratie op en raadde me aan om contact op te nemen met Nadine. Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens het kennismakingsgesprek klikte het meteen. Nadine kwam als geroepen. Professioneel en privé.

Ik volgde het traject ‘structuur en planning’.  Samen zochten we de knelpunten in mijn agenda. Nadine leerde me een simpel en bruikbaar systeem om alle ballast uit mijn hoofd elders te parkeren. En daar dan orde in te bewaren. Ik kan het systeem niet meer missen en gebruik het elke dag.

Eindelijk voel ik terug voldoening na mijn werkdag. Het lukt me om taken af te werken in plaats van brandjes te blussen.

Mijn zaak en privéleven baten er wel bij. De investering was het meer dan waard en is al ruimschoots terugverdiend. Na het traject miste ik onze sessies en ontdekte ik de beurtenkaart. Met dat systeem koop je tijd met Nadine.

Ik vind het namelijk waardevol om regelmatig strategisch af te toetsen met Nadine. Haar kritische kijk helpt om alles realistisch en uitvoerbaar te houden.

Q-pilot startte in 2020 en kende een snelle groei in aantal klanten. Zonder het traject bij Nadine stond ik nog niet zo ver. Ik leerde keuzes maken op basis van wat ik echt graag doe. Ik neem niet zomaar elke opdracht meer aan.

Met haar werkwijze en persoonlijkheid helpt Nadine ondernemers met structuur en strategie. Op mijn beurt help ik met Q-pilot ondernemers door een sterk plan van aanpak de gedroomde groei van hun bedrijf te realiseren.

Meer weten: http://www.q-pilot.be