Hoe een adviseur timemanagement en een opruimcoach elkaar aanvullen

 

opruimcoach Marlies Boutens

 

Een adviseur timemanagement en een opruimcoach. Waar organisatie en structuur samenkomen, ontmoetten Nadine en ik elkaar. Dat is nu al enkele jaren geleden. Allebei inspireren we mensen om meer grip op hun leven te krijgen door de kracht van structuur en overzicht. Nadine focust op timemanagement voor ondernemers. Bij mij kan je terecht om je huishouden te organiseren. In ons werk zitten twee pijlers verweven: groei en zelfontwikkeling.

Nadine en ik delen de missie om mensen meer overzicht, vrijheid en geluk te laten ervaren. Daarvoor reiken we belangrijke vaardigheden aan voor meer grip. Zelf breng ik mensen thuis een bezoek en creëer ik via gesprekken en praktische tools meer rust en ruimte. In eerste instantie maken we letterlijk extra ruimte vrij in huis door te kiezen wat bewaard wordt en wat niet. Vaak verliezen mensen zichzelf in de massa spullen. Dan is het nodig om zicht te krijgen op voorwerpen met een speciale betekenis. Dingen die mensen mooi of nuttig vinden. Zo vullen ze hun huis alleen met waardevolle dingen.

Pas dan ontstaat er ruimte voor organisatie met het oog op een efficiënt en blijvend resultaat. Met een persoonlijke aanpak groeien we naar een warme, ordelijke thuis.

Graag deel ik hier 4 tips voor een opgeruimd leven:

  1. Wees bewust

Sta stil bij alle dingen die je huis binnenkomen. Heb je ze echt nodig? Wil je dat ze ruimte innemen? Zo ja, laat ze niet rondslingeren en zet ze meteen op een vaste plek. Zo niet, haal ze zo snel mogelijk uit je huis of zorg ervoor dat ze je huis überhaupt niet binnenkomen.

  1. Categoriseer

Zo creëer je overzicht op een handige manier. Maak categorieën met mandjes, dozen, mappen, enzovoort om gemakkelijk te vinden wat je zoekt.

  1. Hou alle drie maanden een opruimactie

Ga door je spullen en bepaal welke je echt nog nodig hebt. Bekijk kritisch of ze een efficiënte plaats kregen of dat het beter kan.

  1. Organiseer jezelf

Vermijd uitstelgedrag. Hoe dan? Stel jezelf ’s avonds de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat je tevreden bent over de volgende dag. Start de dag zoveel mogelijk met wat je lastig vindt. Doe het. Bundel gelijkaardige taken. Plan taken in. Je zal zien dat je leven gemakkelijker wordt.

En wees mild voor jezelf. Altijd!

Marlies Boutens is opruimcoach bij De Groeiplek, praktijk voor psychotherapie en coaching. Meer informatie vind je op haar website: http://www.marliesboutens.be